Boekhouding - Lijsten_Rapporten - Kostendrager_Overzicht
<Boekhouding - Lijsten_Rapporten - Kostendrager_Overzicht>
Vanaf de Jack Profi versie is een kostendrager verwerking mogelijk. Reeds bij het boeken van onkostenfacturen worden evt. de bijbehorende kostendragers ingegeven. Een vereiste is echter wel:
- Kostendragers worden onder <Boekhouding - Basisgegevens - Kostendrager> aangemaakt
- De gebruikte rekening wordt onder <Boekhouding - Basisgegevens - Rekeningschema> ook als kostendragerrekening gedefinieerd
Met het rapport per kostendrager kunt u de bedragen van een bepaalde afdeling aan het bedrijfsresultaat exacter definiëren, zonder alleen op kostenplaatsen te beperken. Omdat meerdere kostendragers kunnen dezelfde kostenplaatsen gebruiken.
_Bijv. kunt u zien, hoe hoog het aandeel van de kostendrager reserveringsafdeling is voor het telefoonverkeer tegenover de kostendrager afdeling service. In het rapport per kostendrager zijn daardoor de kosten gescheiden per kostenplaats gesplitst.
Het kostendragerrapport geeft een overzicht van alle geboekte kostenplaatsen en daaruit voortvloeiende kosten per kostendrager. Als kostenplaats worden dan de afzonderlijke kosten- of opbrengstenbereik gedefinieerd.
Let er daarbij op, dat in Jack geen gesplitste transacties mogelijk zijn! In dit opzicht moeten 2 afzonderlijke journaalposten ingeboekt worden!
U kunt de afzonderlijke kostendragers op verschillende manieren inzien. Enerzijds kunt u al alle boekingsmutaties voor één kostendrager inzien; anderzijds kunt u ook alleen de eindsaldo's van de kostendragers inzien en wederom naar verschillende criteria samen te stellen.
De selectie per kostendrager is met verschillende criteria mogelijk.
Hier definieert u de rekeningen, die in het rapport meegenomen moeten worden.
Bepaal hier welke kostendragers u wenst te zien. De selectie in het pull-down-menu heeft betrekking op de kostendragers die onder <Boekhouding - Basisgegevens - Kostendrager> gedefinieerd werden.
U kunt hier de periode van het rapport opgeven, alleen op maandelijkse basis <MM/JJ>.
U kunt hier de vertrekdatum ingeven, waarop het kostenplaats rapport betrekking heeft.
Activeert u <Totaal> dan worden alle meegenomen saldo's in één regel getoond.
Activeert u <Splitsen>, dan worden alle meegenomen saldo's gescheiden per afzonderlijke maand getoond. Vraagt u bijv. een periode op van drie maanden, dan krijgt u in het rapport drie regels (uiteraard indien er iets geboekt is in deze maand).
De weergave op het scherm van de lijst is vast in Jack bepaald. De output naar de printer of als preview kan daarentegen individueel aangepast worden. Neem hiervoor contact op met Bewotec.
Let op, dat creditwaardes met een minteken worden getoond!
Onder aan de lijst ziet u informatie over de opgeroepen rekening, de kostendrager, nogmaals de periode van het rapport evenals de eventuele saldo's.
Het rapport stelt zich in de eerste plaats naar uw "hoofd criteria": <Rekeningnummer> of <Kostenplaats>.
Selecteer <Rekeningnummer> dan krijgt u een maandelijks rapport waaruit iedere rekening gehaald wordt, welke kostendrager met welk bedrag heeft bijgedragen aan de stand van de rekening.
Daarbij wordt per rekening een pagina met de geboekte kostenplaatsen en de totale bedragen getoond.
Selecteert u <Kostendrager>, dan krijgt u een maandelijks rapport waaruit iedere kostenplaats genomen wordt, welke rekeningen met bedragen in de kostendrager ingeboekt zijn.
Daarbij worden alle rekeningen met dezelfde kostendrager op een "Kostendragerpagina" samengevat. Het totaalbedrag van de mutaties per rekening worden daarbij getoond (ook wanneer het venster met <Kostendrager per rekening> overschreven is).
Via de toolbar in de lijst kunt u overige functies gebruiken.
Hier kunt u de lijst opnieuw samenstellen.
Bij het samenstellen kunt u een gewenste rekening- resp. kostendragersbereik opgeven. Met deze button kunt u binnen dit bereik bladeren, oftewel van rekening naar rekening resp. van kostendrager naar kostendrager. Zijn deze buttons grijs, dan kan Jack in de aangegeven richting geen data meer vinden.
!NL1173.jpg|border=1! Alle gegevens van de lijst worden geprint.
Hiermee verlaat u de lijst.